joi, 23 iunie 2011

the journey's end

Nu stia de ce .Nu inca.Si totusi stia ca trebuie sa plece. Experienta se apropia de sfarsit. Invelisul sau exterior mima perfect pe cel al oamenilor.
Planeta asta,marginasa si primitiva,ii oferise insa atat de multe surprize.
 Printre care si unele neplacute. Invatase sa fumeze. Dracu' a mai vazut ritu  sa fumeze, isi zise,aprinzand cilindrul ala plin cu plante uscate . Se apropie de un scaun de lemn,si se aseza. Acolo era umbra.
Ce canicula,domne' , mormai un batran,ce.si odihnea oasele la barul acela,din orasul prafuit si uitat. Trecusera 700 de ani de la ultima catastrofa nucleara.
Oamenii ,cei cativa ce mai ramasesera,se stransesera in cateva orasele imprastiate de,a lungul continentelor.
Ce are planeta asta asa de special..? ,se intreba Korn, si privi cerul ,pe care doi norisori se alergau spre orizont. Sunt primitivi,si violenti,au nevoie de legi sociale pentru a nu se omora unul pe altul,si totusi..totusi, au ceva ce rasa noastra a pierdut. Emotii,pasiune.
-Nu cred ca o sa ploua curand, nu.i asa ? zambi si se intoarse spre batran.
Ce creatura greoaie,isi zise in interior. Nu au aripile noastre stravezii,nici bibliotecile energetice,nici pacea ,armonia specifica rasei. Si totusi , MI,E SIMPATIC. Simpatic.. hm,tu nu simti nimic. Sau nu trebuia.
-Ba da,tinere,da..ma doare piciorul drept,drept pentru care o sa ploua. O sa vezi.
Se multumi sa ranjeasca si deodata receptiona semnalul. Ei erau aici .
O clipa ,o lupta surda se duse in el,sa se intoarca acasa..acasa ,ce termen ciudat acum,sau sa ramana alaturi de batranii,copii,oamenii acestui orasel ,apoi se hotara. Nu va pleca ! Fusese infectat deja de ceva mult mai profund.
Isi bloca toata activitatea telepatica. Il vor crede mort,si vor pleca,fara a se mai intoarce,datorita pericolului potential al acestui colt de galaxie.
Va ramane. Isi va prelungi viata pana la limita maxima a materialului biosintetic. Si ii va invata si pe ei,sa atinga varste de invidiat. Va suferi,si se va bucura,si va trai.


image from coolvibe.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.